dimarts, 14 de setembre del 2010

Estius sense bombes d'ETA a Xàbia

Para leer la entrada en castellano haz clic en Traducciones

Amb l'ajuda de l'hemeroteca de La Vanguardia, una eina fantàstica per a repassar la història del món -una part, si voleu- de l'últim segle, El Comunicable fa un repàs de les accions d'ETA a Xàbia. Ara que han declarat un alto el foc. Ara que fa quinze anys que no ens destorben a l'estiu. 

(26/06/1980) ETA hace estallar una bomba en Alicante y tres en Jávea: Un artefacte d'escassa potència va esclatar a una xalet del Tossalet. Minuts després els agents de la Guàrdia Civil van localitzar una altra bomba, que va ser desactivada de seguida. 

(28/06/1980) Estalla un artefacto en el jardín del parador de Jávea: Només dos dies més tard, la banda fa esclatar una bomba al Parador. L'artefacte va fer explosió a les cinc de la matinada però l'establiment hoteler havia sigut desallotjat entre la una i les tres. L'alcalde d'aleshores, Enrique Bas (PSOE), fa unes declaraciones curioses si més no en què afirma que "las gentes de Jávea, si pudiéramos, estaríamos dispuestos a llegar al cuerpo a cuerpo con ETA". Tot i les afirmacions del delegat del Govern, en l'article s'informa que la campanya terrorista sí que va afectar al turisme de la zona. 

(24/04/1985) Explosión de un artefacto en el chalé de Jávea del gobernador del Banco de España: Una bomba esclata a la casa que hi tenia l'aleshores governador del Banc d'Espanya, Mariano Rubio.

(29/04/1985) Un altre artefacte esclata al jardí del Parador.
(08/07/1985) Explota un artefacto de goma-2 en Jávea. En aquest cas l'explosiu estava col·locat a la zona de la Caleta del Port i no va haver avís previ. Sortosament, tampoc es va registrar cap ferit. 

(01/08/1995) ETA coloca una bomba en el parador nacional de Jávea que estalla sin causar daños. L'artefacte va fer explosió de nou al jardí de l'hotel. Hi va haver avís previ mitjançant el diari Egin. La Guàrdia Civil va localitzar un altre arfectacte que va ser detonat per artificiers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada