dimarts, 18 de gener del 2011

Compartir en direcció contrària: de Facebook a paper

Para leer la entrada en castellano haz clic en Traducciones

Xàbia Meravellosa és una pàgina de Facebook creada per Vicente Doménech en què la gent envia, entre d'altres, fotos antigues de Xàbia. Un dels pròposits de la revista Més Xàbia – de la direcció de la qual m'encarregue- és apropar, d'alguna forma, les noves tecnologies als lectors tradicionals. Per això en tots els números provem d'incloure alguna informació relacionada amb les xarxes socials. 

En l'últim però, hem intentat anar més enllà i hem apostat per facilitar que algunes de les fotografies antigues pujades al Facebook puguen ser vistes per les persones que no naveguen, és a dir, moltes persones majors. Quan vam veure les imatges en el Facebook vam pensar que era una llàstima que la gent major no puguera disfrutar-les. Segur que a ells i a elles els provoca més emoció que a nosaltres, perquè són els paisatges de la seua infantesa i joventut. Amb eixe objectiu, la portada i la contraportada estan protagonitzades per estes fotos.


D'aquesta forma, hem enllestit un procés que ha consistit a retornar de l'online a l'offline un material que té una gran acollida en Internet però està imprés en origen. Crec que és una prova de que encara queden molts anys en què tota la informació no podrà ser compartida “únicament” a través de les noves tecnologies. Haurem de comptar amb que -per a certs continguts amb determinats públics- el paper encara és imprescindible. I si no, mireu el cas d'Orsai que expliquen en el blog de Símbolo Ingenio Creativo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada