dissabte, 9 d’abril del 2011

La crisi de la CAM també és de comunicació


Para leer la entrada en castellano haz clic en Traducciones

Afrontar una crisi de reputació no és cosa d’organitzar 10 reunions en un sol dia. S’ha de tindre preparat un pla de crisi en què es contemplen els diferents escenaris perjudicials per a l’empresa, particular o institució. Però, i si l’origen d’eixa crisi és precisamente la negació d’eixos possibles escenaris?

És el que, a grans trets, està passant-li a la CAM. Entre les situacions plantejades en el pla de crisi de la caixa –si en tenia-, i en el marc de la negociació amb tres caixes més, haurien d’haver estat:
  •  el trencament de la negociació
  •  una possible intervenció per part de l’Estat; 
  •  l’absorció per part d’un gran banc;
  • el càstig de les agències de qualificació.
Aquests escenaris han d'estar previstos de la mateixa manera que supose que l'entitat tindrà un protocolode comunicació per a un atracament amb morts en una de les seues oficines o la fugida amb diners dels clients d'un director d'una sucursal.

El president de la CAM, Modesto Crespo, fugint de la premsa.

A la Xarxa, l’entitat porta dies intentant respondre amb un missatge “de confiança” que està fent aigua de totes totes. Sobretot perquè fins ara el discurs havia sigut potser massa entusiasta. Atenció al vídeo: "La CAM dice que la nueva caja (Banco Base) nace con una solidez impresionante".

La caixa d’estalvis ha publicat un post en la web Bitácora CAM destinada a promoure l’obra social, l’entrada és del 4 d’abril i s'hi contesta de forma breu a una série de preguntes que  poden estar fent-se a hores d'ara els clients de l’entitat. Això està molt ben plantejat; però crec que també hauria d’haver informació en el portal CAM, que deu ser el més utilitzat pels clients. Cal Aplaudir però l’esforç del community manager: @gprietoz, des del compte @cam per transmetre eixe missatge de confiança.

En relació amb el post que han publicat, hem d’anar alerta amb utilitzar gràfics que puguen transmetre una imatge contraposada a la que busquem. Mireu el que han penjat, què resulta més curiós de la llista? La CAM és l’única caixa que està soles i, per tant, amb més deutes. Eixa és, al cap i a la fi, la imatge que està percebent l’usuari.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada