dimecres, 15 de febrer del 2012

El protocol i les errades d'un ministre en mocar-se en públic

Para leer la entrada en castellano haz clic en Traducciones
 
Que el Govern Rajoy està tenint alguns problemes de comunicació no seré jo qui ho descubrisca. D'exemples, n'hi ha uns quants. Ara bé, hi ha situacions que són evitables. Una d'elles ha succeït esta setmana. Ahir (dimarts 14 de febrer) el Ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, va fer unes declaracions en un acte públic i em va sobtar un moment de la seua intervenció.

En el decurs del parlament -que versava sobre el tema del dopatge i per tant atrauria l'atenció de tots els mitjans- va haver un moment en que el ministre es va traure un mocador d'una butxaca i se'l va refregar pel nas. Aquí teniu el vídeo en el moment just.


Al voltant d'aquest fet i el protocol que hauria d'haver seguit Wert, es poden fer una série de consideracions:
  • El mocador hauria d'haver sigut de tela i no de paper. És més elegant i se sol recomanar en els manuals de protocol. I, en tot cas, s'ha de desplegar i no passar-se'l pel nas fet un pilot.
  • L'equip de Comunicació i Protocol del ministeri hauria d'haver tingut en compte que el ministre Wert estava constipat i haver-li administrat un antihistamínic de bon matí, tot sabent que havia de comparéixer en públic. 
 
  • El ministre hauria d'haver-se guardat el mocador després d'usar-lo i no deixar-lo al costat dels papers del faristol. Recordeu que, després, no mai hem de mirar al mocador que a vore què heu extret.
  • Si notava que havia de mocar-se, hauria d'haver parat de parlar i fins i tot fer alguna classe de broma sobre el constipat. Amb tot, en aquest punt hi ha disparitat d'opinions. Hi ha experts que consideren que cal fer el gest tot el més ràpid que es puga a fi de passar desapercebut.
Encara que semble irrellevant, la posada en escena dels càrrecs públics és fonamental per a la imatge que volen traslladar i un gest tant simple o quotidià com el de mocar-se pot esdevenir motiu d'escarni si no se segueixen determinades normes protocolàries.

Actualització:
Només dos dies després de publicar aquest post ha aparegut la notícia "Desde Francia insinúan que Wert toma cocaína". Una broma d'una televisió francesa que precisament es basa en el gest del mocador que hem descrit aquí. Per això la importància de seguir el protocol, siga on siga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada