diumenge, 19 de setembre del 2010

Els Tomassets de Dénia, bon menjar i bona marca

Para leer la entrada en castellano haz clic en Traducciones
Ahir (dissabte 18 de setembre) vaig sopar a la tasca Els Tomassets (carrer Loreto, 35; Dénia). A més d'haver menjat ben a gust i ser un lloc totalment recomanable, em sembla que han creat una molt bona marca amb elements a destacar, dels quals n’explicaré uns quants tot seguit:

  1. Públics objectiu: el negoci està pensat per a un públic majoritàriament local, comarcal i del País Valencià. Això és rellevant pel fet que la carta està en dues llengües: català i castellà, a diferència de la majoria dels restaurants de la comarca, que la tenen en castellà i en anglés o en altres llengües forasteres. 
  2. Decoració d'acord amb la degustació: el menjar que se serveix és també la imatge de local. El sostre està ple de dibuixos i missatges dels productes que podem consumir-hi. A aquesta decoració se suma l’ús de fotografies antigues –en format gegant de la mà de Pelutipelat- d’avantpassats del propietari, amb la qual cosa l’ambient està relacionat del tot amb el que mengem. Un vincle que, encara que ens semble estrany, no es dóna sovint en els restaurants.
  3. La llengua pròpia com un valor afegit: la cambrera que em va atendre és cubana però coneix perfectament què porta cada plat i no tradueix els noms dels productes del valencià al castellà quan pren nota. Aquest detall té importància en el sentit que en Els Tomassets es percep estima per la llengua pròpia.
  4. Imatge de marca: pel que fa al web té algunes mancances com ara que no està en valencià i falten textos per completar, a més la consulta de la carta és un poc complicada. No obstant això, ofereix el mateix disseny que el local i la carta, de forma que sempre que veiem la marca observem una imatge unitària. 

En resum, la tasca Els Tomassets de Dénia és bon lloc on menjar que ha sabut crear una, al meu parer, bona marca que aconsegueix transmetre emoció. I quasi m'oblidava del més important: què vam menjar dues persones:

Mussola torrada
Bull amb ceba
Combinat de les tomaques de Xavier (tonyina, tomaca seca i anxoves)
Barrejat de Peix (llucet, aladroc i palalla)
Dues canyes
Dues cerveses sense alcohol
Dues racions de pa (pastat allí i l’acompanyen amb tomaqueta ratllada i allioli)
Un café sol
Total: 36,10 euros les dues persones (i les racions van molt ben assortides)

3 comentaris: