dimecres, 10 de novembre del 2010

Un alleujament contra el maldecap de guardar 900.000 posts

Para leer la entrada en castellano haz clic en Traducciones

Cada dia es publiquen 900.000 posts (mireu aquesta infografia). Un dels maldecaps més grans d'aquest gran invent -Internet- és com podem emmagatzemar d'alguna forma eficient tots eixos articles, posts,... que ens interessen i o bé no podem llegir en eixe moment o bé volem guardar-nos-els per a rellegir-los més avant.
Hi ha eines molt populars (Delicious, Google Reader, Dropbox, …) que acompleixen aquesta funció. Però vull parlar d'una de la que m'he assabentat mitjançant Bloguismo i que em té fascinat. Es tracta d'Instapaper, una ferramenta que guarda de forma immediata el que volem.
La instal·lació és molt senzilla. Quan entreu a la web vos demanarà un correu electrònic i res més. En acabant desplaceu el botó Read Later a la barra de carpetes del vostre navegador i es col·locarà automàticament. Després d'això ja el podeu utilitzar. Com? Molt fàcil. Quan llegiu algun post o article o el que siga que vos interesse clickeu sobre el botó Read Later que teniu a la barra. Aleshores actualitzeu la pàgina de la web de Instapaper i quedarà arxivat i disponible per a quan vulgueu llegir-lo. A més podeu crear carpetes! Abans d'eixir de la web, però, aneu a Account i genereu una contrassenya a Set password perquè vos la demanarà per a tornar a accedir.
Proveu-ho perquè crec que vos servirà. És una ferramenta molt pràctica per a guardar els articles. No obstant, procureu que nos vos passe el que en passa a quasi tots, que guardem, guardem i guardem i mai no llegim. Per això no hi ha ferramentes tecnològiques: és qüestió de seleccionar primer i optimitzar el temps després.

2 comentaris:

  1. Té molt bona pinta, però la veritat és que habitualment use el Reader i també puc marcar com no llegits. Instapaper pot servir molt bé per als blogs dels quals no som habituals, no?

    ResponElimina
  2. Sí,a l'Instapaper li veig un ús per als blogs on entrem de passada o per a qüestions puntuals de les quals no hem de fer un seguiment.
    Gràcies per encetar la conversa!

    ResponElimina