dilluns, 30 de gener del 2012

Solidaritat amb les periodistes de Levante-EMV agredides al Puig

En solidaritat amb les periodistes de Levante-EMV agredides el passat diumenge 29 de gener al Puig -a la "Trencà de perols"-, Marga Ferrer (fotògrafa) i Laura Garsando (redactora) reproduisc aquí el comunicat de la Unió de Periodistes al respecte. Així mateix, vos convide a llegir el post "Ratas" que Óscar Delgado ha escrit sobre el tema.

A més, vull condemnar l'acte i defensar la llibertat d'informació.

La Unió de Periodistes Valencians condemna i rebutja l’agressió violenta patida per les companyes de Levante-EMV en ‘la batalla de les rates’ a El Puig.

La Unió de Periodistes Valencians censura, rebutja i condemna l’actitud violenta i incívica que van patir ahir les companyes de Levante-EMV a mans de vora 200 assistents en El Puig, en l’anomenada ‘batalla de les rates’.

La fotoperiodista i sòcia de la Unió de Periodistes Valencians, Marga Ferrer i la redactora, Laura Garsando cobrien la notícia quan van ser agredides físicament, amb espentes i tirons de cabells. Les dos professionals van ser increpades i insultades de manera violenta i incívica en el moment en que realitzaven la seua faena. La d’informar d’uns fets.



La Unió de Periodistes Valencians considera una perversió la utilització de la violència més quan es vulnera el dret a la informació lliure i veraç. És del tot inacceptable que a hores d’ara encara algú es pense que per la força es pot impedir que una informació ixca a la llum.

La Unió de Periodistes exigeix que s’obra una investigació per aclarir els fets, que es depuren responsabilitats i que s’identifique a tots i cadascú dels assistents que van utilitzar la violència contra les periodistes. A més instem l’Ajuntament d’ El Puig a explicar per que la policia local no va garantir la seguretat de les periodistes.

València, 30 de gener de 2012

Unió de Periodistes Valencians

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada